Bruk av KOSMETISKE fyllstoffer («Fillers») mot rynker i ansiktet kan føre til blindhet - Dr. Med. Jan Baak AS

Bruk av KOSMETISKE fyllstoffer («Fillers») mot rynker i ansiktet kan føre til blindhet

Bruken av fyllstoffer («Fillers») kan føre til at hudvev dør, og i verste fall til og med blindhet, konkluderer nederlandske forskere med i en studie som ble publisert i tidsskriftet Aesthetic Surgery Journal. “Selv om sjansen ikke er veldig stor, er konsekvensen hvis ting går galt stor,” sier hudlege og prof. Peter Velthuis. “Det er alvorlighetsgraden av komplikasjonene som gjør injeksjonene risikable.”

Ifølge Velthuis går omtrent 2 prosent av behandlingene i Nederland galt. “Vi ser ofte at huden rundt munnen og nesen dør”. Til nå er blindhet sjelden i Nederland; ifølge Velthuis er bare ett tilfelle kjent hittil. Spesielt i Asia fører injeksjoner regelmessig til komplikasjoner rundt øynene, fordi fyllstoff ofte injiseres for nær øyet. Velthuis understreker at dødt hudvev kan repareres, men det må oppdages og behandles raskt. “Det må da sprøytes inn et mottiltak i løpet av kort tid,” sier han.

Det viktigste for å unngå komplikasjonene er imidlertid å undersøke blodkarene før behandlingen med ultralyd, slik at de ikke blir rammet.

Jeg bruker ikke fillers, men medisinsk akupunktur kan hjelpe godt mot rynker!

Hva kan jeg gjøre for deg?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of maak rechtstreeks een afspraak via mijn online afsprakensysteem.

KontaktGjør en avtale