13. Idrettstraume - Dr. Med. Jan Baak AS

Idrettstraume

Høyre Fot dingler

Mann, 35 år

For noen år siden rev jeg av senene og leddbåndene på utsiden av høyre fot på grunn av en ulykke. Dessverre helbredet de seg dårlig, forble slappe og skadet. Foten min “dinglet som den var”. Jeg må jevnlig klatre opp trapper og klatre på stillas på jobb og problemene med foten gjør dette vanskelig og farlig. Etter mange år med plager gikk det virkelig ikke lenger. Den ortopediske kirurgen sa: “Dette er en sjelden tilstand, og det er liten erfaring med kirurgi.” Men han ville prøve det. Jeg var så desperat at jeg sa ja. Et bekjentskap, som også hadde opplevd ortopediske operasjoner, anbefalte meg å gå til Dr. Baak. Jeg gikk til Dr. Baak fire uker før den planlagte operasjonen. Han behandlet meg med injeksjoner, medisinsk akupunktur og elektrisk stimulering av rygg, ben og fot. Effekten var overraskende: I løpet av få dager forsvant stivheten i bena, fotmuskulaturen og også smertene jeg hadde hatt i årevis. Jeg hadde også vondt i korsryggen, men den smerten forsvant også!
Dr. Baak rådet meg til å bruke kinesisk urtemedisin før og etter operasjonen. Disse kan bidra til å styrke kroppen og også bidra til en god og rask bedring etter operasjonen.

Selv om operasjonen var mye vanskeligere enn forventet og varte mye lenger, kom sårene overraskende raskt og vakkert ut. Den erfarne sykepleieren, som fjernet bandasjene etter 2 dager, sa overrasket: «Wow, dette ser bra ut!» Nå 6 uker senere er foten min bemerkelsesverdig god, og smertene i høyre korsrygg og ben er også borte. Selvfølgelig må jeg takke den ortopediske kirurgen som var så kompetent. Men jeg er også overbevist om at Dr. Baak´s behandlinger og medisiner var et viktig bidrag til det gode resultatet.